14 aktivit se všemi vašimi láskami

tanec

Všechny vaše lásky – koho tím myslíme? Tento Valentýn jsme se rozhodli oslavovat „Moje lásky“, tedy nejen lásku partnerskou, ale všechny druhy lásky – kamarádskou, rodičovskou i prarodičovskou, sourozeneckou, k domácím mazlíčkům i k sobě samému, a obohatit tak o zážitky i vaše další Mementerra knihy.

Tipy na 14 aktivit pro všechny vaše lásky čekají na vás. Projděte je všechny, možná se inspirace skrývá tam, kde byste ji nejméně čekali.

Aktivity s partnery

partnerska-la-ska-1576174529

Pro zamilované páry jsme tentokrát zvolili obzvlášť romantické výzvy.

1. Zamilované pečení

S láskou upečené chutná nejlépe. Tak na co ještě čekáte? Popadněte se svou láskou kuchařku, vyberte nejlákavější laskominu a pusťte se do toho!

Neumíme říci, co si užijete víc – pečení, jezení, nebo následné sepisování vašich zážitků do deníku pro páry Our Love Challenges.

2. Hříšný tanec

Láska prochází žaludkem… a tanečním parketem. Zajděte společně na lekci salsy, swingu nebo bachaty nebo si pusťte Hříšný tanec. Konec konců, vystačíte si s pár základními kroky, abyste večer protancovali jako Baby a Johnny.

Smím prosit?

Aktivity s kamarády

kamara-dska-la-ska-1576174522

Není nad kvalitně strávený čas se svými kamarády, který utuží váš vztah.

3. Výlet do neznáma

Cestování vás nikdy neomrzí, navíc pokud poznáváte krásy dálek v té nejlepší společnosti. Pro nevšední zážitek navrhujeme výlet do neznáma. V čem spočívá? Sejděte se na nádraží a nastupte na první vlak, který zrovna pojede. Kdo ví, kde skončíte a co tam zažijete.

Láká vás to hned vyrazit na dobrodružství plné překvapení?

4. Sleepover

Pamatujete si na doby, kdy nejlákavějším zážitkem bylo přespávat u kamarádky či kamaráda? Tehdy jste si užívali společné sledování filmů, hraní her na počítači, zaplétání vlasů až do chvíle, kdy než jste už neudrželi otevřená víčka.

Vraťte se do dětských let a užijte si opět staré dobré přespání u kamaráda či kamarádky. Pokud navíc máte knihu přátelství, nezapomeňte vás sleepover zdokumentovat.

Aktivity s mazlíčky

la-ska-k-mazli-c-kovi-1576174525

Ať pozná, že se jedná o výjimečný den oslavující vaše pouto!

5. Láska na druhou

Jak jinak vyjádřit lásku než pořádným pomazlením? Dejte si záležet, aby váš mazlíček poznal rozdíl mezi každodenní dávkou lásky a tou koncentrovanou.

Olizování ruky, spokojené předení nebo radostné řehtání vyjádří jeho vděk lépe než tisíc slov.
Nezapomeňte všechny vaše radostné chvíle zaznamenat do Deníku mého mazlíčka, ať máte na co vzpomínat.

6. Splněná přání

Miluje váš mazlíček dobrůtku, kterou mu kvůli novoroční dietě nemůžete dopřát? Chodí rád na procházky do vzdáleného lesa, kam se jen tak nedostanete? Hraje rád hry, na které není každý den čas?

Jinými slovy se zamyslete, čím byste udělali největší radost, a pak mu ji udělejte. Jak snadné…

Aktivity s rodiči

la-ska-k-di-te-ti-1576174524

Obzvlášť složitý úkol, protože vztah rodiče s dítětem se vyvíjí a mění. S malými dětmi prožíváte každou chvíli jejich prvních let, s těmi většími můžete mít vztah stejně silný a důvěrný jako s nejlepším kamarádem.

7. DIY projekt (starší děti)

Tvořivosti nikdy není dosti a Pinterest se jen hemží nápady na DIY projekty. Od dekorací pro každé roční období, přes origami skládanky až po budku pro ptáčky, je to studnice nekonečné inspirace.

Stojí to za to, i kdyby výsledkem byla jen fotka vašeho DIY failu.

8. Den plný poprvé (menší děti)

Poprvé. Někdy jsou plánovaná, někdy je to náhoda, ale jedno mají společné – jsou významné.

U malých prcků je jednoduché vymyslet aktivitu, kterou ještě nezažili. V knize deníku miminka najdete mraky inspirace v celé kapitole věnované významným poprvé.

Aktivity se sourozenci

sourozenecka-la-ska-1576174531

Často opomíjený vztah k vašemu sourozenci. Dejte mu trochu zvláštní péče.

9. Vyletí ptáček

Jak roky plynou, společných fotek ubývá. Nepřipadá vám to škoda? S odstupem času je zábava sledovat vývoj vašeho módního vkusu, různé sestřihy a úpravy vousů nebo přibývající tetování.

Řekněte: „Sýr“!

10. Za kulturou

Trávíte-li se svým sourozencem až příliš času, asi nás s kulturní aktivitou pošlete do kytek. Přijde ale chvíle, kdy vyletíte z hnízda, a čas, který spolu trávíte, se smrskne jen na rodinné oslavy a návštěvy.

Cíleně si proto naplánujte společnou kulturní aktivitu – návštěvu kina, prohlídku výstavy, shlédnutí divadelního představení.

Aktivity s prarodiči

la-ska-k-prarodic-u-m-1576174526

Dáte nám za pravdu, že čas strávený s vašimi prarodiči je svým způsobem nejvzácnější, protože ho máte nejméně? Užijte ho moudře.

11. Mezigenerační kávička či pívo

Kdy jste si naposledy vyrazili s babičkou nebo s dědečkem? Přišel čas si udělat mezigenerační setkání na kávou nebo pivem. Vsadíme se, že svým prarodičům připravíte nevšední zážitek.

Dle možností vašich prarodičů setkání spojte s výletem do vyhlášené kavárny v sousedním městě nebo do blízkého pivovaru.

12. Vyprávějte si příběhy

I nad mezigenerační kávičkou či pívem nejspíš zabrousíte do vzpomínek na společné chvíle a na dobu ještě před vaším narozením. Možná jste ty příhody slyšeli mnohokrát, přesto vás neomrzí slyšet je znovu a vaše prarodiče je opět vyprávět.

Vzpomínky pomůže vyvolat prohlížení fotek z rodinných alb nebo hra Jak to tenkrát bylo?. Hezké vzpomínání!

Aktivity se sebou

sebela-ska-1576174530

Jinak řečeno sebeláska. Mnozí z nás jí máme žalostně málo. Věnujte také čas budovaní vašeho nejcennějšího a nejkřehčího vztahu.

13. Čas na restíky

Na první pohled se vám možná plnění dlouho odkládaných úkolů nezdá jako vyjádření sebelásky, ale spíš jako sebetrýznění. Představte si ale, jak se budete cítit, až je splníte. Ať se jedná o vytřídění šatníku, úklid v šuplících, vyvolání a založení fotek do alba nebo jedné z Mementerra knih…

Slyšeli jste to? To vám spadl kámen ze srdce.

14. Nejoblíbenější aktivita

Odměnit se na druhou stranu můžete přesně naopak – nejoblíbenější aktivitou. Není potřeba říkat víc, přeci jen sami nejlépe víte, co to je a jakou radost vám to udělá.

Nezbývá nám než popřát vám hezkou zábavu.

Věříme, že vám našich 14 aktivit se všemi vašimi láskami přinese inspiraci nejen na oslavu Valentýna.

Pokud hledáte další nápady, co dělat s vašimi nejbližšími, nahlédněte do naší facebookové skupiny Mementerra – Fanoušci scrapbookingu, do Mementerra knih nebo na sekci blogu Pomáháme psát váš příběh.

Snad již máte dost nové inspirace na aktivity se všemi vašimi láskami. Mimochodem, věděli jste, že existuje 7 „barev“ lásky? Prožíváte je všechny?

Mnoho radostných chvil s vašimi láskami vám přeje