15 zábavných aktivit v pohodlí domova

knizni-klub

Máte někdy chuť zůstat celý den doma a užít si den plný klidu a odpočinku? Lenošit v posteli či na gauči, objednat si jídlo, zkrátka se o nic nestarat? Abyste však neskončili jen u sledování filmů nebo seriálů, inspirovali jsme se našimi knihami a vybrali jsme pro vás 15 zábavných aktivit v pohodlí domova, kterými zpestříte svůj relaxační den.

1. Knižní klub

Znáte film Knižní klub? Staňte se na den členem vlastního knižního klubu. Vyberte si knihu, kterou budete číst spolu se svým partnerem nebo kamarádem/kou. Přečtěte si kapitolu každý sám nebo si ji předčítejte nahlas a pak si vyměňte své „odborné“ názory. Věřte, že i četba na první pohled složitých nebo nudných knih, jakými může být poezie nebo Tolstoj, se tak může stát velmi zábavnou aktivitou.

2. Vysněný dům

Zamyslete se na chvíli a začněte si ho v hlavě představovat. Je to dům či byt? Je v horách, ve městě, nebo na pláži? Co v něm nesmí chybět? O svou představu se podělte s partnerem nebo kamarádem/kou. Názor člověka, který vás dobře zná, může váš snový dům ještě vylepšit. Abyste nezapomněli, zapište si svou představu nebo si svůj vysněný dům rovnou nakreslete.

Inspirováno výzvami z knihy Our Love Challenges (strana 36).

3. Náš recept

Kdy pro vás bylo naposledy vaření radost, ne nutnost? Nastal čas mixovat chutě, a vytvořit tak váš nový kuchařský masterpiece. Vymyslete vlastní recept a zkuste k tomu využít potraviny, které máte doma. Budete mít radost, že nemusíte na nákup a že jste „zero waste“ domácnost. Navíc vám to rozváže ruce a začnete zkoušet nové kombinace. Nezdaří-li se náhodou váš experiment, vždy si můžete nechat dovézt něco poživatelného :D 

Inspiraci na tuto výzvu jsme našli v knize Our Love Challenges (strana 30).

4. Domácí karaoke party

Vaše sprcha nemusí být jediným místem, kde se proměníte v rockovou hvězdu. Navíc si ve sprše duet nezazpíváte. Nejlepší na domácím karaoke je fakt, že se nemusíte stydět, protože vás uslyší leda vaši nejbližší. Tak jakou písničku zazpíváte jako první?

Inspirováno výzvami z knihy Our Love Challenges (strana 62).

5. Polštářová pevnost

Vraťte se v čase do doby, kdy jste jako děti stavěly „schovky“. Vaše skrýš může být romantickým místem plným lásky a vášně, stanem uprostřed divočiny nebo zkrátka jen novým místem pro zasloužený odpočinek. Pokud se vám podaří postavit si natolik příjemnou schovku, ze které se vám nebude chtít vylézt, můžete v ní také přespat.

6. Polštářová bitva

Ještě chvíli u polštářů zůstaneme. Svádí totiž k další aktivitě… polštářové bitvě. Tak která polštářová aktivita u vás zvítězí?

Inspirováno knihou Best Friends Forever (strana 75).

7. Společný blog

Založte si s partnerem či BFF společný blog. Není potřeba, aby měl propracovaný plán a hlubokou myšlenku, protože nejspíš nemáte ambice stát se Blogery roku. Může to být váš deník společných zážitků, místo pro fotky vašeho mazlíčka nebo vaše virtuální Mementerra kniha. Fantazii se meze nekladou.

Inspiraci na tuto výzvu jsme našli v knize Our Love Challenges (strana 133).

8. Masaž

Ať už romantická nebo přátelská, masáž udělá radost každému a pomůže vám zrelaxovat se. Když si k tomu ještě zapálíte vonnou svíčku a použijete aromatický masážní olej, váš wellness zážitek se znásobí.

Inspirováno výzvami z knihy Our Love Challenges (strana 150).

9. Střelený makeup (pro dámy, trans a odvážné pány)

Přáli jste si někdy zaexperimentovat s makeupem, ale nemáte na to během pracovního týdne čas? Využijte tento „lazy day“ a vyzkoušejte si, o čem zatím pouze sníte. Nové odstíny, zvýrazňování kontur nebo něco odvážnějšího? Můžete si třeba natrénovat makeup na příští Halloween.

Tip: Pozvěte si domů kamarádku/a a užijte si makeup art společně. Může být vaší/m modelkou/em nebo si můžete vzájemně ukazovat, co byste doporučili vylepšit.

10. Čaj o páté

Britové vědí, jak si zpříjemnit odpoledne. Čaj s mlékem, máslové sušenky a dobrá konverzace. Co víc si přát? K dobré konverzaci vám může pomoci naše konverzační téma. Pobavte se o tom, jaké aktivity chcete společně podniknout v příštích 12 měsících. Užijete si tak svůj klidný den a přitom získáte chuť druhý den ráno vstát z postele a začít zažívat dobrodružství, o kterých jste mluvili.

11. Twister

Červená, žlutá, modrá a zelená. Ruka, noha, ruka a zase noha. Tato barevná hra vám zamotá hlavu i končetiny. Tak do toho!

12. Namaste

Pozdravte se, pusťte si relaxační hudbu a ponořte se do hlubin meditace nebo si zacvičte jógu. Hlavním úkolem není trénovat flexibilitu nebo si udělat cool Instagramovou fotku, ale potěšit vaše tělo i mysl.

Inspirováno výzvami z knihy Our Love Challenges (strana 157).

13. Vyrábíme užitečné

Spojit příjemné s užitečným lze i během vašeho pohodového dne doma. Zamyslete se, co vám schází nebo co by se dalo vylepšit. Ne nadarmo se přece říká „zlaté české ručičky“, tak využijte tento potenciál a vyrobte si něco užitečného. Navíc z ručně vyrobené věci budete mít větší radost než z koupené.

14. Perličky z dětství

Není potřeba vymýšlet super zábavné aktivity, aby se člověk dobře bavil. Stačí si zavzpomínat na dětství a smích se dostaví vzápětí. Všichni jsme přece byly ucha, kterým se stávaly nejrůznější úsměvné situace.

Když už je vyprávíte, co takhle si je rovnou zapsat?

15. Den offline

Často se v dnešní době hovoří o závislosti na internetu a sociálních sítích. Proto vznikl Den offline a my tuto iniciativu s radostí podporujeme. Chápeme však, že mnoho z nás potřebuje internet v práci nebo ve škole, a tak si den bez internetu musí člověk naplánovat. Připadá nám, že den lenošení doma se k tomuto účelu hodí nejlépe. Budete tak mít možnost strávit čas se svou rodinou, přítelem či sami a přitom nic nebude odvádět vaši pozornost. Však ono vám za jeden den nic neuteče.

Toto je výzva navíc, kterou v našich knihách nenajdete. Znamená pro nás ale mnohem víc, naše knihy jsou na myšlence „offline aktivit“ postavené. Věříme, že tištěné fotky dělají větší radost než ty v telefonu, že čas lze trávit mnohem zajímavěji a užitečněji a že vyplňování našich knih může být zábavná kreativní aktivita, která vás sblíží.

Doufáme, že jste tento článek bohatý na inspiraci dočetli až sem a že jste mezi našimi 15 zábavnými aktivitami v pohodlí domova našli kromě inspirace také motivaci vychutnat si svůj relaxační den jinak.

A pokud ppřemýšlíte, co dělat venku, když padají trakaře, můžete mrknout na náš článek nabitý rozličnými nápady na slejvákové aktivity.

Dejte nám do komentářů vědět, jakou aktivitu byste si zvolili a proč. Jak se říká, tisíc lidí má tisíc chutí, nás ale zajímají právě ty vaše. Potěší nás také, když nám pošlete fotky na náš email info@mementerra.cz nebo nás označíte @mementerra na Facebooku a Instagramu (když už tedy budete na sociálních sítích a budete tam přidávat fotky :)).