3 x 10 originálních vzpomínkových dárků pro NI, pro NĚHO i pro MAZLÍČKY

10-vzpomi-nkovy-ch-da-rku-pro-ni-pro-ne-ho-i-pro-mazli-c-ka

Je škoda, že při výběru dárků často saháme po jednoduchém řešení ve formě materiálního dárku bez myšlenky (ano i my z týmu Mementerry). Dárkový poukaz na oblečení, další kroužek na náramek od Pandory, zkrátka citová hodnota nulová. Potěší, ale radost z nich rychle pomine.

Ať jste pár nebo jen kamarádi, můžete darovat originální vzpomínkový dárek, jehož opravdová hodnota se skrývá v myšlence a zážitcích. Rozhodli jsme se vám pomoci, a tak vám přinášíme inspiraci na 3 x 10 originálních vzpomínkových dárků pro NI a pro NĚHO (+ bonus pro naše oblíbené MAZLÍČKY).

Pro ni:

1. Umělecký kurz

Každou uměleckou duši zahřeje u srdíčka dárek umožňující tvořit. Ano, radost udělají i washi tape, kaligrafická pera nebo akvarelové barvy, ale to podle nás není ono. Mnohem krásnějším dárkem je kurz nebo workshop. Na výběr jich najdete spousty – kurz japonského umění Origami, malby (akvarel, akryl, tužka apod.), výroby šperků či sešitů, skládání malování nebo vyrábění keramiky

Pokud chcete originální zážitek, darujte jí kurz latte art. Ten mimochodem potěší také každou milovnici kávy, která rozhodně nemusí být nadšenou umělkyní.

2. Vstupenky na představení

Divadlo, výstava, kino, akrobatické vystoupení, koncert… Možností je tolik a zážitek je pokaždé unikátní.

3. Polaroid

Focení s polaroidem je zážitek sám o sobě. Patří také k našim oblíbeným přístrojům na zachycení a uchovávání zážitků, protože si fotky můžete ihned vložit do jedné z našich knih. Je koupě foťáku nad vaše finanční možnosti? I na to myslíme.

Pořiďte jí díky naší spolupráci instatní fotoaparát značky Lomography s 20% slevou na eshopu Analogue. Stačí zadat kód mementerra.

Dostupnou alternativou pro každého je fotoaparát na jedno použití. Pamatujete si je ještě? Je na film, máte na něm okolo 30 snímků a stojí jen pár korun. Sice fotografie nebude mít hned, ale i na takový foťák ji bude pro změnu bavit fotit. A fotky z něj mají také své kouzlo.

4. Kniha Our Love Challenges nebo Best Friends Forever

Mementerra knihy nesmí chybět v tipech na vzpomínkové dárky. Jsou studnicí nápadů na originální rande či setkání s kamarádem/kou a zároveň knižním albem na společné fotky a zážitky.

Má už doma knihu? Tak to jí udělá radost možnost vyvolání fotografií nebo už vytištěné fotografie. K oběma možnostem se vám hodí tipy na vyvolání fotek z článku Tisk fotek 3x jinak.

5. Sada dopisních papírů

I přes komunikační vymoženosti dnešní doby psaná korespondence měla a dodnes má své kouzlo. Existují knihy s korespondencí významných osobností. Každý fanoušek fantasy si někdy přál, aby mu přinesla dopis sova z Bradavic nebo vrána ze Zimohradu. Přiznejte se, že doma máte schovaný každý osobní dopis, který jste kdy obdrželi.

Proč? Jsou vzácné. Jejich napsání a odeslání vyžaduje spoustu času a také úsilí navíc. To každého potěší. Darujte někomu zážitek z obdržení ručně psaného dopisu z dopisní sady. Možná adresátem budete právě vy.

6. Domácí zvířátko

Touží po mazlíčkovi? Darujte jí ho. Myslíme to vážně. Věřte, že si každá dívka i žena někdy přála, aby jednou rozbalila dárek a uvnitř bylo malé štěňátko nebo koťátko. Neexistuje nic romantičtějšího a věřte, že zážitků s mazlíčkem máte na roky dopředu. Pokud si přeje pejska, kočičku nebo koně, můžete jí k němu rovnou pořídit i Deník mého mazlíčka na zapisování všech zážitků :)

Koupě mazlíčka však může být drahá záležitost (nejen koně). Co takhle udělat radost nejen jí, ale také opuštěnému zvířátku? V mnoha útulcích čekají kočky a pejsci na druhou šanci. Můžeme vám doporučit útulky Šanta kočičíDogpoint, kterým věnujeme část výtěžku z prodeje našich Deníků. Nebyl by to ještě krásnější dárek darovat opuštěnému zvířátku domov?

7. Rozmazlující dárek

Tak jsme nazvali všechny možné typy masáží, peelingů, kosmetických kúr, ale také třeba kurz osobního stylingu. Prostě zážitek, kterým ji rozmazlíte. A po tom každá žena touží.

8. Výlet do neznáma

Dalším krásným vzpomínkovým dárkem je cestování. Od prodlouženého víkendu v evropské metropoli po jednodenní výlet do krásných českých měst. Jak vidíte, své si najde skutečně každý. Nebojte se, že výlet do Kutné Hory ji nepotěší. Jak správně napsala ghanská spisovatelka Ama Ata Aidoo: „Lidé, ne místa, tvoří zážitky.“

9. Focení s profesionálním fotografem

Musíte nám dát za pravdu, že krásných společných fotek není nikdy dost. Znáte to sami z cestování nebo plnění výzev. Useknuté nohy (v horším případě i kus hlavy) nebo naopak vy jako dva mravenci, uříznutá památka v pozadí, spousta krásného chodníku a padající linie. To bývá realita fotografií, které vám vyfotí náhodní kolemjdoucí nebo jiní cestovatelé.

Často první krásnou společnou fotografií páru bývá až ta svatební. U přátel se jí možná ani nikdy nedočkáte, pokud nemáte šikovné kamarády fotografy. Darujte jí (i sobě) příjemné odpoledne strávené focením v přírodě.

10. Ručně vyrobený dárek

Pokud nemáte obě ruce levé (a klidně i kdybyste měli), zkuste ručně vyrobit dárek. Můžete k tomu také využít umělecký workshop, což bude i pro vás zajímavě strávený čas. Kurz však nutně nepotřebujete, stačí vám Youtube nebo Pinterest.

Ručně kreslený obraz, vyrobený šperk, malovaný hrneček, namíchaný parfém, ušitý klobouk… těch možností! Možná objevíte skrytý talent nebo nový koníček. Ručně vyráběným dárkům se také snadněji odpouštějí nedokonalosti, naopak dodávají dárku jedinečnost.

Pro něj:

Jak je to možné, že vymyslet dárek pro něj je o tolik náročnější než pro ni? Možná protože tyto tipy vybírala v našem týmu žena :)  Tak jaké vzpomínkové dárky pro muže našla?

1. Prohlídka Prahy očima lidí bez domova

Ať už jste z Prahy nebo ne, stojí to za to. Lidé bez domova vám ukáží skryté krásy Prahy i její stinnou stránku. Povypráví vám svůj příběh i příběhy dalších bezdomovců. Koupí tohoto zážitku navíc pomáháte. Dáte jim práci a část výtěžku putuje na podporu lidí bez domova.

2. Uniková hra

Po dárku se sociální myšlenkou přichází dárek odlehčený, až hravý. Únikovka potrénuje hlavu nejen jemu, ale i vám. Pobavíte se a radost i pýcha z rozluštění rébusu je k nezaplacení. I adrenalin mu bude kolovat v krvi, protože ji zkrátka bude chtít vyřešit v daném časovém limitu. Pokud je navíc soutěživý, zatouží pokořit časový rekord. Uvidíte to zapálení a nadšení.

3.  Gurmánský zážitek

Každého milovníka dobrého jídla i pití potěší možnost ochutnat delikatesy. Darujte mu degustaci vína, pálenky, kávy, whiskey nebo celé degustační menu. Láska přeci prochází žaludkem :) 

4. Kalendář se společnými fotkami

Na první pohled otřepaný dárek, ale věřte tomu, že ho potěší. Komu by se nelíbilo celý rok znovu prožívat společné zážitky? Navíc mu tam můžete schovat i pár překvapení.

5. Kniha Our Love Challenges

U fotek společných zážitků ještě chvíli zůstaneme. Co takhle mu věnovat knižní album namísto kalendáře? Prostoru pro fotografie a příběhy je v něm spousta, stejně jako nápadů na další společná dobrodružství.

Má už doma knihu? Každého správného Mementerráka potěší možnost vyvolat si fotografie pro svou knihu. Darujte mu poukaz na vyvolání fotek.

6. Tvořivý kurz

Mementerra knihy vyzývají ke tvořivosti, takže u ní ještě chvíli zůstaneme. Věnujte mu kurz vaření a on vám uvaří úžasnou večeři. Darujte mu taneční kurz a na dalším plese spolu protančíte noc. Nadělte mu netradiční umělecký kurz, jakým je například výroba nábytku z palet, umělecké kování nebo graffiti a možná vám přinese domů novou dekoraci. Takový typ tvoření by se mu mohl líbit, ne?

7. Rozmazlující dárek

Nejen ženy by se měly hýčkat. Masáží ho však nejspíš neoslníte. Mohla byste ale poukazem do barber shopu, na tetování nebo třeba do oblíbeného fitka. Vy si zase užijete pohled na něj ve všech třech případech :) 

8. Adrenalinový zážitek

I když se může adrenalinový zážitek zdát jako ohraná záležitost, objevilo se několik zajímavých novinek. Může si připadat jako při seskoku padákem ve větrném tunelu nebo se projet na psím spřežení. Levnějším, neméně vzrušujícím zážitkem pak je slaňování skal a skákání na pérovacích chůdách.

9. Vstupenka na oblíbené místo

Neriskovali bychom koupí vstupenek na divadelního představení, raději bychom v jeho případě vsadili na jistotu. Vstupenky na zápas oblíbeného týmu nebo do herního centra by ho mohly potěšit, ne?

10. Ručně vyrobený dárek

I jemu úsměv na rtech vykouzlí ručně vyrobený dárek, za to dáme ruku do ohně. Navíc spojíte příjemné s užitečným, protože se při tom dobře pobavíte. Co třeba mu sešít z kartonu a papírů originální sešit nebo mu vytvořit dózu se 365 láskyplnými vzkazy na barevných papírcích?

Pokud se vám líbily některé ze jmenovaných workshopů, ale víte, že vám ho nedá nebo ho sám nebude chtít, darujte si ho sama a jemu pak nadělte výsledný produkt. Tomu říkáme win win situace.

Pro mazlíčka:

1. Deník společných zážitků

Tolik lásky, vzpomínek a fotek! Váš čtyřnohý miláček je členem rodiny, a tak si samozřejmě zaslouží své rodinné fotoalbum. A ne ledajaké. Speciální deník pro všechny fotky a vtipné, roztomilé i ze židle zvedající příběhy. A u jeho vyplňování máte o zábavu postaráno.

2. Společník pro chvíle samoty

Kickstarter válcuje robotický společník Varram pro vašeho čtyřnohého mazlíčka. Jezdí po domově, rozdává dobrůtky a snaží se o to, aby váš miláček neměl pocit, že je sám. Na Amazonu zase najdete spoustu aportovacích a různě rotujících zařízení pro vašeho psa nebo kočku.

3. Procházka čtyřnohých snů

Berete svého mazlíčka na výlety? Co takhle, kdyby on vzal na výlet vás. Zamyslete se, jaká místa by se mu mohla líbit a věnujte mu procházku jeho snů.

4. Deštník pro pejsky

Na chvíli ještě u procházek zůstaneme. Pro deštivé počasí se vám totiž může hodit deštník pro pejsky. Ano, skutečně existuje. Opět ho najdete na Amazonu. Už vám ani vašemu mazlíčkovi nic nebrání si vychutnat i pěkně mokré procházky.

5. Výcvikový kurz

Co může být lepšího, než strávit společně čas na výcviku? Vy budete mít radost, že vás poslouchá a že umí nové triky, a on bude mít radost z vašeho nadšení i odměn.

6. Zásilka pouze pro něho

Dogsie a limitovaně i Catsie je netradiční způsob odměny čtyřnohého kamaráda. Jedná se o psí nebo kočičí zásilkovou službu. Svému miláčkovi předplatíte balíček, který obsahuje hračky, dobrůtky a další dárečky. Vybrat si můžete z jednorázového i pravidelného předplatné.

7. Návštěva kadeřnického salonu

Fešný sestřih a zastřižené drápky. I vašeho mazlíčka můžete rozmazlovat. I když ne každý nejpíš bude mít pocit, že to je odměna.

8. Bezpečná dobrodružství

Psi i kočky se občas rádi zatoulají. Zatímco prožívají velká dobrodružství, vy se doma strachujete. Na Amazonu najdete řešení na své bezesné noci v podobě trackovacího obojku. Měří také, kolik pohybu má denně váš mazlíček. Zkrátka budete v klidu, protože víto o každém jeho kroku.

9. Neustále spolu

Mrzí vás, že každé ráno necháváte svého mazlíčka doma? Rádi byste během dne „nakoukli“, jak se má a co dělá? Jde to. PetChatz HD je obousměrná video kamera, takový malý Skype pro vašeho čtyřnohého kamaráda. Odteď můžete být spolu pořád.

10. Přepravní taška

Milovníci túr, dlouhých procházek a adrenalinu mohou tato dobrodružství sdílet se svým mazlíčkem. Připravíte mu tak zážitek na celý život. Pokud jste skutečně dobrodružná povaha, můžete ve speciálně upravené tašce vzít svého mazlíčka i třeba na lezení po skalách.

 

Našli jste inspiraci inspiraci na originální dárek? Napadá vás lepší?

Dejte nám do komentářů vědět, co říkáte na našich 3 x 10 originálních vzpomínkových dárků pro NI a pro NĚHO a pro MAZLÍČKY.

P.S. Pokud vám ani tato dávka inspirace nestačila, další článek srší nápady na dárkové balíčky s myšlenkou.