Hrajeme o kurz kaligrafie

sni-mek-obrazovky-2018-08-29-v-16-15-19-1

Co je kaligrafie?

Kaligrafie neboli „krásné psaní” nás učí umění krasopisu. Spojuje dva významné elementy psaní – funkčnost a estetičnost. Kaligrafii může využít každý a to při psaní dopisů, pozvánek, nápisů a nebo při vyplňování našich vzpomínkových a zážitkových knih. Proto jsme se rozhodli věnovat vám vouchery na kurz kaligrafie a naučit vás tak základy techniky krásného psaní, aby vás psát rukou bavilo ještě více.

Kurz kaligrafování jako dárek od Mementerry

Soutěžte s námi o lekci kaligrafie Kaligrafuji pod vedením zkušené, trpělivé a neuvěřitelně milé lektorky Anežky. Kaligrafuje už mnoho let a na svých kurzech už učila stovky spokojených účastníků před vámi.

Pomůže vám se stavbou písmen a ukáže vám důležitost tlaku a úhlu psaní. Vyzkoušíte si různé pomůcky pro psaní – perko s hrotem a s ploškou, fixy, dřívka nebo štětce. Zapracujete na vašem vlastním psaní a ještě se naučíte 3 nové techniky psaní. Zaručeně na konci uvidíte na svém vlastním písmu pokrok.

sni-mek-obrazovky-2018-08-29-v-16-21-03-1576090334

Tak trochu jiný šálek kávy (soutěž na Facebooku)

Kromě novinek, vztahů a drbů proberte s kámoškou či kamarádem nad kávou i kaligrafii.

Popovídejte si o tom, jaké informace a zajímavosti jste o kaligrafii zjistili.

Potom nám do komentáře k soutěžnímu příspěvku napište to nejlepší, co jste zjistili, a označte druhého z vaší dvojice.

Anežka pak jako skutečný odborník posoudí zajímavost a odbornost komentářů a vybere jednoho vítěze. Do 13. září máte čas psát svoje komentáře.  Vítěze vyhlásíme na našem Facebooku a obdrží voucher na kurz kaligrafie Kaligrafuji. Přejeme krásně strávený čas a šťastnou ruku při psaní vašich zjištění o kaligrafii.

Po stopách kaligrafie (soutěž na Instagramu)

Divili byste se, kolik krasopísma se dodnes stále nachází venku „na svobodě”. Vydejte se prozkoumat veřejný prostor a ulovte tyto ideálně ručně psané nápisy.

Vyfoťte je jako důkaz na svůj Instagram i s označením „místa činu”.

Nezapomeňte v komentáři zanechat pro detektiva stopu přidáním @mementerra a #kaligrafujeme.

Pátrání začíná dnes a končí 13. září. Detektiv Anežka pak vybere „největšího zločince” neboli nejpovedenější kaligrafický úlovek a jeho autor pak obdrží voucher na její kurz Kaligrafuji. Vítězné foto repostujeme na náš Instagram a vítězovi se poté také ozveme v osobní zprávě. Šťastný lov!

Krásně psát může každý

Kaligrafovat s Aničkou můžete i bez výherních voucherů. Jako účastníci jejích kurzů to vřele doporučujeme. Kromě návštěvy lekce krasopisu můžete sledovat i náš blog, kam postupně přidáváme tipy pro snadnější a zábavnější scrapbooking – jednoduché krasopsaní, kreslení atd.

Pokud chcete nejprve vyzkoušet kaligrafování sami doma a chtěli byste to zkusit s pravými kaligrafickými pomůckami, tak Anežka nakupuje ve výtvarných potřebách Altamira buď online nebo osobně na Národní třídě v Praze ;)

img_6789_blogpost-min-1576090826

Doufáme, že vás soutěž potěšila a že vás bude bavit. Ještě jednou hodně štěstí a těšíme se na vaše fotky a komentáře.

P. S. Přemýšlíte, kde najít inspiraci na kreativní tvoření? Nemusíte hledat daleko, vše se dozvíte na našem blogu. ;)