Jak darovat peníze

penize-v-ramecku

Svatby, narozeniny, studijní úspěchy a další životní milníky si zaslouží oslavu a … dárek. Jenže jaký? Existuje něco, co dostatečně vyjádří naši hrdost a lásku?

Ve většině případů se pak rozhodneme pro "obálkovou metodu", i když moc dobře víme, že se nejedná o dar zrovna osobní. Pojďme to změnit a vyřešit tak jednou pro vždy problém, jak darovat peníze vkusně a nápaditě.

Jak darovat peníze na svatbu

eura-v-ramecku-jako-darek-1597337839

Ať už se bude jednat o peníze na svatbu, na svatební cestu nebo o příspěvek na dovolenou, využijte “exotický” motiv zahraniční bankovky a nechte jej vyniknout v jednoduchém designu. Potřebovat budete: fotorámeček jakékoliv velikosti, stylu i barvy, tvrdší papír, liner, nůžky a trochu času.

Změřte si podle vzoru na bankovce, jak velké okénko vystřihnete a případně mu přizpůsobte i tvar. Omezovat se ale nemusíte jen zahraniční měnou. Pro cestování po České republice použijte české papírovky nebo změňte text úplně a upravte ho podle životní události, ke které budete obdarovanému blahopřát.

Tip: V případě svatebního daru doplňte rámeček s penězi i stylovým Cestovatelským deníkem k zaznamenání svatební cesty. K narozeninám se zase bude hodit výroba originálního přáníčka.

Vzkaz v láhvi aneb peníze (nejen) k narozeninám 

vzkaz-v-lahvi-1597337848

Máme tu další originální způsob, jak darovat peníze k narozeninám nebo ke svatbě. Navíc jej máte vyrobený během chvilky.

Zrecyklovat při něm můžete jakoukoli průhlednou skleněnou láhev (bezbarvá je asi nejefektnější). Krásně také vypadá v provedení s korkovým špuntem a zapečetěná voskem. My použili starou láhev z dovolené, dovnitř vložili ruličku s přáním a tu obalili bankovkami. Na závěr stačí převázat provázkem nebo mašlí.

Dejte pozor, aby měla láhev i dostatečně široké hrdlo. Vzkaz s penězi se musí dát jednoduše vyndat. Sklo láhve také můžete popsat vzkazy či citáty, které dárku dodají špetku nápaditosti navíc.

Tip: Prázdná nádoba pak obdarovaným poslouží i jako schránka na drobné suvenýry z cest.

Dárek k promoci i k maturitě

zaramovane-penize-k-promoci-1597337857

Chystáte se odměnit čerstvého absolventa střední či vysoké školy? Pojďte na to tematicky a kromě finančního daru připojte také pár nadčasových rad do života. My si vzali inspiraci z vyobrazených osobností na jednotlivých bankovkách a přizpůsobili jim text i myšlenku. Zarámovaný výsledek dodává celému výtvoru punc důležitosti, který si takto významný okamžik jistě zasluhuje.

Záleží ale jen na vás, jak dárek pojmete a co chcete obdarovanému sdělit. Stejně tak může být i odlišný počet či hodnota použitých bankovek, než vidíte na fotce výše. 

Možná některý z výše uvedených nápadů použijete, anebo jsme vás pouze popostrčili a sami teď vymyslíte originální způsob, jak peníze zabalit. Ať už tomu je jakkoliv, těšíme se na vaše fotky z oslav, které nezapomeňte sdílet pod hashtagem #mementerra.