Svatba ve venkovském stylu: kde ji uspořádat?

svatba-uvod

Oblíbenost svateb ve venkovském stylu stoupá. Svou uvolněnou atmosférou, originalitou a nedbalou elegancí představují perfektní volbu pro páry upřednostňující lokálnost, přírodní materiály a minimalismus. 

Patříte k nim i vy? Pak jste tu správně. Právě pro vás jsme totiž připravili 5 tipů na to, kde rustikální svatbu uspořádat. A že je z čeho vybírat.

Svatba na statku

Asi nejčastější variantu venkovských veselek představuje svatba na statku. Soukromí, plně vybavené zázemí a okolní příroda jsou dostatečnými argumenty. Farma patří po celou dobu jen vám a ušetříte také spoustu času za přejíždění z místa obřadu na hostinu. 

Praktickou stránku doplňuje navíc i ta estetická. Rustikální vzhled farem má jedinečné kouzlo a na spoustě z nich dokonce stále chovají domácí zvířata. Koně, ovce nebo lamy zajistí originální zpestření i pro nejmladší hosty. 

Svatba ve stodole

Cítíte tu nádhernou vůni sena a dřeva? Přesně takhle totiž voní svatba ve stodole prozářená září světýlek, lampionů a domácí atmosférou. 

svatba-stodola

Obřad je možné uspořádat v blízké kapličce, nebo ho přesunout přímo do stodoly. Tu tvoří dostatečný vnitřní i vnější prostor. Hodovat a tančit tedy můžete v teplých letních měsících i mezi sněhovými vločkami. Každá varianta má něco do sebe. Taková zimní svatba se svařeným vínem a praskajícím dřevem v kamnech je jasným adeptem na svatbu roku.

Svatba v přírodě

Ruch velkoměst vás neláká a spíš než na zámku si chcete své “ANO” říct pod korunami stromů? Svatba v lese nebo na louce vám zaručí vše, po čem vaše srdce prahne. 

svatba-priroda

Jste-li milovníky květin, zeleně a dlouhých dnů, zamluvte si oddávajícího na duben - srpen. Pokud ale dáváte přednost ledovému království a ožíváte při teplotě pod 10 stupňů, uspořádejte svatbu mimo hlavní sezónu. Kromě originálních zasněžených fotografií do vaší svatební knihy dostanete i nižší ceny dodavatelů.

Svatba na zahradě

Ne vždy je nutné se sáhodlouze probírat seznamem “komerčních” míst na svatbu. Patříte-li mezi šťastné majitele zahrádky, nebo znáte někoho, kdo vám ji poskytne, máte vyhráno. 

svatba-zahrada

Domácí zázemí, radostné vzpomínky a nižší náklady tvoří přesvědčivý trojboj. Rozpočet na pronájem můžete přesunout např. na občerstvení a snubní prstýnky. Jen nezapomeňte na dostatečnou kapacitu míst a variantu pro případ nepříznivého počasí.

Svatba na vinici

Řadíte se mezi vášnivé vinaře a věříte, že ve víně je pravda? Pak se vezměte přímo na vinici. Majitelé vinných sklípků často nabízí i občerstvení včetně “pitného režimu”.

svatba-vinice

Taková svatba na jižní Moravě je zárukou nezapomenutelných zážitků. Místní pohostinnost je vyhlášená široko daleko. A co víc od svatebního dne chtít, než lásku, výbornou společnost a dobrou náladu?

Našli jste tu pravou variantu pro váš velký den? Pokud nabízí vše, co od svatebního místa čekáte, na nic nečekejte a začněte plánovat. Krásný obřad můžete zažít i na svatbě na úřadě. Nejkrásnější den vašeho života už na vás čeká.