Tipy na nezapomenutelnou rozlučku se svobodou

rozlucka-se-svobodou-uvodni

Máte za úkol připravit rozlučku se svobodou? V případě, že se jedná o vaši premiéru nebo jen hledáte neotřelé nápady, jak tuto významnou událost pojmout, jste tu správně.

Pojďme se podívat na zoubek tomu, kde rozlučku naplánovat, jaké vybrat téma a které dárky udělají největší radost.

Kdo za rozlučkou stojí?

Do funkce organizátora jsou většinou pasováni nejlepší přátelé, kolegové a sourozenci alias budoucí svědci, svědkyně a družičky. Rozhodně by se mělo jednat o lidi v blízkém vztahu s novomanželi. Znalost jejich vkusu je totiž při tomto úkolu nezbytná.

rozlucka-se-svobodou-pratelstvi-1598792922

A kdo za rozlučku vlastně platí? Jako celé pojetí rozlučky, i toto je dost individuální. Zvykem bývá, že program hradí právě organizátor/ka. Rozhodně se ale neostýchejte požádat o finanční spoluúčast i ostatní účastníky nebo si předem stanovte, co si bude každý hradit sám.

Kde rozlučku se svobodou uspořádat

V poslední době získávají na popularitě bláznivé rozlučky v zahraničí. Vyjádřila se nevěsta nebo ženich, že je láká cizokrajná destinace? Pokud je to ve vašich finančních možnostech, udělejte si výlet za hranice. Za rozlučkovou zábavou se nejčastěji vyráží do Benátek, Říma či do méně tradičního Salzburgu, Berlína, Lublaně nebo Bratislavy.

rozlucka-se-svobodou-zahranici-1598792937

Úžasné zázemí nabízí ale i Česká republika. Moravské vinice, dechberoucí památky UNESCO, krkonošská nespoutaná příroda, pulzující Praha nebo nezkrotná Šumava. Brno nabídne luxusní bary, kulturu i skvělé ubytování a Karlovy Vary navíc ještě i tolik vyhledávaný wellness. Skvělým cílem pak bývají i menší města, která nejsou přetížena turisty a vy tak zažijete komornější atmosféru - Tábor, Liberec, Jindřichův Hradec, Valtice. 

Destinaci můžete navíc do poslední chvíle před oslavencem tajit. Parádní je využít leteckých last-minute nebo si akci zpestřete jízdou vlakem. Určitě ale dejte včas vědět všem ostatním účastníkům a případně i partnerovi či partnerce oslavence kvůli potvrzení volného termínu v diáři.

kratka-rozluc-ka-se-svobodou-1598792912

Téma rozlučky se svobodou

Rozlučka se svobodou samozřejmě téma mít nemusí, ale posuďte sami, není to daleko větší legrace? Může se jednat o sraz indiánek, historických velikánů, hlavních postav oblíbeného seriálu, akčních hrdinů, nebo si vymyslete příběh zcela vlastní či vztahující se k místu konání.

blazniva-rozlucka-se-svobodou-1598792905

Důležité je popřemýšlet, co je budoucí nevěstě či ženichovi blízké a v čem se budou cítit dobře! Pokud pořádáte rozlučku pro kavárenské povaleče, zvolte soukromou degustaci, návštěvu muzea čokolády nebo piknik na netradičním místě. Sportovci pak ocení adrenalinový zážitek, výšlap na Sněžku nebo rozlučku na kolech zakončenou v útulném penzionu s vířivkou a saunou. 

rozlucka-se-svobodou-v-prirode-1598792933

Že ženich ani nevěsta nemají speciální zájmy? Vezměte je do kina, spojte své síly v únikové hře a na závěr zamiřte do vyhlášeného baru. Tady si na štěstí novomanželů připijete unikátním drinkem se jménem oslavence, který jste nechali předem vyrobit.

Pokud vás ale limituje omezený rozpočet nebo časové možnosti, naplánujte rozlučku v místě bydliště či blízkém okolí. Oslava bude sice krátká, za to intenzivní a na zážitky neméně bohatá. 

Zjistěte si lokální zajímavosti, atrakce, které by bylo možné využít nebo restaurace k pronájmu. I kdyby se mělo jednat o punkovou párty na kolotočích, plavbu na šlapadlech, přípitek v místní hospůdce nebo holčičí odpoledne na kosmetice, věřte, že záleží především na vaší účasti a společné radosti z velkého dne.

rozlucka-se-svobodou-bazen-1598792917

Dárky k rozlučce se svobodou

Pamatujte, že dárky rozhodně nejsou povinné. Pokud však o nějakém přeci jen přemýšlíte, zvolte jej buď tematicky ve stylu rozlučky nebo něco, co se bude nevěstě či ženichovi hodit na svatbu.

Tipy na dárky na rozlučku se svobodou pro nevěstu

  • Župan s novými iniciály nebo s nápisem "Nevěsta" či "Paní a budoucí příjmení"
  • Album vašich společných fotek.
  • Svatební deník na zaznamenávání svatebních příprav, samotné svatby i knihy hostů
  • Polaroid, který poslouží na rozlučce i na samotné svatbě
  • Tematické rozlučkové triko, například od firmy T-shock.eu
  • Balíček pro štěstí obsahující: něco nového (náušnice na svatbu, parfém, spodní prádlo), něco modrého (podvazek, lak na nehty, mašlička, která se všije do spodničky, drobná umělá modrá květina do kytice), něco půjčeného (ozdoba do vlasů, šperky, závoj), něco starého (šperky, vyšívaný kapesníček, ozdoba do vlasů)

Tipy na dárky na rozlučku se svobodou pro ženicha

  • Manžetové knoflíčky nebo kravatová spona s gravírem 
  • Láhev kvalitního alkoholu, kterou společně zakopete na vybraném místě a vypijete např. za 10 let
  • Gentlemanský balíček: motýlek, placatka s oblíbenou pálenkou, pravý kubánský doutník apod.
  • Poukaz na adrenalinový zážitek, projížďku sporťákem či na společný víkend ve stylu “pánské jízdy”

Snažili jsme se sepsat tipy spíš obecněji, abychom vám neubírali na kreativitě. Jen vy víte, co je vám a vašim přátelům blízké, co jste spolu prožili a na čem postavit téma rozlučky. 

Přejeme vám proto spoustu nezapomenutelných chvil a budoucím novomanželům hodně štěstí. A nezapomeňte fotit!