Tisk fotek 3× jinak

krabic-ka-fotek

„Miluji fotografie, protože zachycují okamžik, který jinak navždy zmizí a nelze zopakovat.“ 
Karl Lagerfeld

Fotky už stovky let zachycují naše nejcennější vzpomínky, a proto pro nás mají nevyčíslitelnou hodnotu. Album plné fotografií se pak stává takovým naším malým bohatstvím. Jenže album se neobejde bez vyvolaných fotek. Jakou si tedy vybrat službu pro vyvolání fotografií, aby vám ušetřila čas anebo peníze?

V dnešní době je pořízení fotky natolik snadné, že jsme doslova zahlceni množstvím fotografií. Máme stovky obrázků v telefonu a další stovky v počítači. Stává se bohužel také, že se nám některé v té záplavě ztratí, což je velká škoda.

Možná i z toho důvodu se neustále vracíme ke starému dobrému vyvolávání fotek a jejich vkládání do alb. Právě proto znovu objevujeme krásu polaroidů a analogových foťáků. Zpomalení a vychutnání si vzpomínek na fotkách – to je to, po čem mnoho z nás skutečně touží.

Dobrá zpráva je, že vyvolání fotek ve fotolabu dnes není zdaleka jediný způsob tisku fotografií. Moderní technologie nabízí širokou paletu možností tisku fotografií, ze kterých si musí vybrat snad úplně každý. Přečtěte si, jaké možnosti se vám nabízejí a začněte s tiskem fotek ještě dnes.

1. Klasika, která neomrzí

pa-r-na-tra-ve-foti-ci-analogovy-m-fot-a-kem-1576137984

Mnozí fotomilovníci nám dají za pravdu, že se nic nevyrovná fotografiím pořízeným na polaroid. Působí skoro až kouzelně, když fotka vyjede z foťáku a postupně se na ní vykresluje moment, který právě zachytila. V hlavě vám běží otázka: „Tak co, povedla se?” To je totiž strast, ale svým způsobem i krása polaroidů – ne každá fotka se zadaří. Jenže i zkažené fotky najdou mnohdy své místo v albu, protože i ony mají své kouzlo.

2. Starý dobrý fotolab

polaroid-fotky-v-oba-lce-1576137985

Fotolaby stále patří k hojně využívaným službám pro vyvolávání fotek. Samozřejmě je to proces sám o sobě a někdy se člověk musí obrnit trpělivostí. To zná snad každý z nás. Pokud ale chcete kvalitní fotografie, jděte tam. Existuje jich už dnes spousta i s online rozhraním pro nahrání fotek online.

Který fotolab patří mezi nejoblíbenější u profesionálních fotografů, protože vám nabízí zaručeně nejlepší tisk fotek? Favoritem je Foto Škoda, který také nabízí online objednání. Neradíme ale pouštět se do tisku všech vašich fotek z telefonu, protože byste se nemuseli doplatit.

Na Slevomatu se často objevují akce na vyvolání fotek. Určitě se vyplatí takové akce sledovat a někdy s tiskem počkat, než nastřádáte více fotek.

3. Vyvolání fotek přímo z telefonu

woodpost-fotografie-na-dr-evo-1576137985

Jde to a hned několika způsoby!

Jedním z nich je tiskárna fotek z telefonu. Právě okamžitý a jednoduchý tisk fotek ocení snad každý. Co ale z této tiskárny dělá skvělý match pro naše knihy zážitků, je lepící zadní strana fotografie. Bylo scrapbookování někdy snazší? Mrzí nás jen fakt, že za jednu fotografii zaplatíte asi 18 Kč. Něco vás také stojí pořízení samotné tiskárny. Alternativu v podobě samolepících fotek nabízí také některé fotolaby, například Cewe.

Českou službou nabízející vyvolání fotek je Vyvolej.to. Líbí se nám nepřeberné možnosti, které nabízí – různé formáty fotek včetně čtvercových a vintage, změnu barvy polaroidového rámečku, vkládání popisků, ale hlavně možnost nahrávat fotky přímo ze smartphonu i Instagramu!

Zajímavá je také služba, fotky „do krabičky” od Bontia.cz. Jen k ní nemáte aplikaci, fotky musíte nahrávat ve webovém prohlížeči.

Bonus: Na závěr něco netradičního

Milovníci všeho šetrného k životnímu prostředí a sběratelé opravdu jedinečných věcí si mohou nechat vytisknout fotku na dřevo. Umožňuje to americká služba Woodpost. Bohužel si za takovou unikátnost připlatíte, protože za jednu dřevěnou fotografii zaplatíte astronomických 175 korun. Jako dárek je to ale krásný nápad, tak pečlivě vyberte tu nejlepší fotku.

Teď už víte, jak na tisk fotek, takže vaši knihu či album můžete začít plnit fotkami. Souhlasíte, že si z možností vyvolání fotek vybere opravdu každý?

Pokud chcete, aby vytištěné fotky vypadaly k světu, musíte je především dobře nafotit – nápady, jak na to, jsme pro vás sepsali do dalšího dílu o focení.