Dvěma čárkami začal můj příběh aneb Mé první roky

me-prvni-roky-nova

Má to dvě ruce, dvě oči a dvě čárky, co je to? Maminka držící pozitivní těhotenský test.

Tímto momentem začíná vaše největší životní dobrodružství a také naše nová vzpomínková kniha Mé první roky. Je věnovaná maminkám a někdy i tatínkům, aby do ní zaznamenali ty nejdůležitější chvíle v životě jejich děťátka.

Plníme vaše přání

Rádi nasloucháme a ještě raději plníme přání našich fanoušků. Spolu s Deníkem mého psa se kniha pro maminky s dětmi stala nejžádanější knihou, kterou jste si od nás přáli. Chtěli jste vzpomínkovou knihu, do které si rodiče, především pak maminky, mohou lepit fotky a zapisovat k nim vzpomínky. Nestačili vám ty, které jsou už na trhu. Chtěli jste Mementerráckou.

Psaní nepsaní knihy Mé první roky

Protože v týmu zatím nemáme žádné maminky, nutně jsme potřebovali vaši pomoc s tvorbou knihy. A vy jste nás v tom nenechali. O desítky skvělých nápadů a 4 měsíce později vyjela z tiskařského stroje a konečně spatřila světlo světa kniha Mé první roky.

Tady jsou některé z vašich skvělých nápadů. Sami jsme vzpomínali na naše zkomoleniny slov :D

komenta-r-e-od-mementerra-ku-1576162176

Čím je kniha jedinečná?

Jak už jsme psali, vzpomínkových knih a alb pro maminky existuje na trhu mnoho. My proto stáli před výzvou, jak knihu Mé první roky odlišit. Challenge accepted!

Jednou z nejdůležitějších a pro nás také nejcennějších unikátností knihy je, že vznikla s pomocí desítek maminek, které nás sledují a fandí nám.

Hlavní ingrediencí knihy se tak staly vaše nápady. Nasadili jsme v týmu zástěry a kuchařské čepice a pustili se do vaření jednotlivých stránek. Celou knihu jsme okořenili naši grafikou, čímž vznikla kniha, na kterou jsme opravdu pyšní.

Co se skrývá pod obálkou?

Kniha Mé první roky je rozdělena do devíti logicky uspořádaných kapitol. Na každou stránku zapisujete významné momenty ve vývoji vašeho dítěte. Nezapomenete tak na žádný důležitý okamžik, který stojí za to zaznamenat, a to ani na svátky jako Mikuláš, Vánoce nebo Velikonoce. Kromě toho je v knize spousta volného místa na vaše fotky i malůvky.

Chcete do vaší knížky nalepit fotky tak, aby vynikly? Podívejte se, jak na to.

Nápadité ilustrace i oddělovače mezi jednotlivými kapitolami ve vás probouzejí touhu vzpomínat, zapisovat a kreslit. V knize se skrývají také ryze Mementerrácké prvky, jakými jsou například tipy na aktivity, které se svým chlapečkem nebo holčičkou můžete podniknout nebo přehledný odškrtávací rejstřík.

Jak budou měsíce a později i roky plynout a zážitků s vaším miminkem bude přibývat, zaplní se také stránky ve vaší vzpomínkové knize. Postupně tak vytvoříte krásné album, kterým budete s radostí listovat vy a později možná i váš potomek. Třeba mu knihu jednou předáte, aby do něj mohl nahlížet, až bude zapisovat okamžiky se svými dětmi.

me-prvni-roky-otevr-ena-kniha-1576162176

Jaké byly vaše první reakce na knihu?

Mnozí z vás si vysnili knihu Mé první roky a my se snažili tento sen splnit. Co myslíte, povedlo se nám to?

---

  1. "Když jsem si vybírala deníček pro dcerku, zjistila jsem, že jich je asi milion druhů. Jenže všechny jsou stejné. Pak se mi do ruky dostala tato knížka. Nejen, že se mi moc líbí vzhledově, ale také si vážím zaměření na českou klientelu. V žádné jiné jsem např. Mikuláše neviděla. Navíc je skvěle seřazena a já v ní krásně vše najdu. " – Petra N.
  2. "Na knize Mé první roky se mi líbí, že je tam zahrnuta i fáze samotného zjištění, protože oznamování tatínkovi a reakce jsou dost často fakt vtipné :D hlavně pak prcek bude mít hezké vzpomínky. Deník je prostě dokonalý." – Andrea J.
  3. "Už obálka se mi strašně líbila, je taková jemná a úplně jsem si připadala, jako bych v rukách držela to malé křehké miminko :) Velmi oceňuji odškrtávací rejstřík, je díky tomu přehledná a člověk hned ví, co kde hledat a co už má vyplněno. Ilustrace jsou decentní a celkově kniha dává hromadu prostoru k dotvoření, kreslení, lepení fotek apod., takže ve výsledku žádné dvě nebudou stejné. Minus pro maminky, které nejsou moc kreativní, není to taková ta kniha plná obálek, otevíracích okýnek a miliardy rámečků a řádků. Naopak tady se maminky můžou (a dokonce musí) pořádně vyřádit, čímž udělají svým ratolestem skvělou památku na dětství :). Jinak myslím, že je v ní prostor na všechny podstatné okamžiky, a kdyby náhodou něco chybělo, je zde dost místa na doplnění. " – Marie N.

---

Tak se zdá, že jsme si s výzvou odlišit se poradili dobře a také jsme vás nezklamali. Vaše reakce nás hřejí u ♡ a těšíme se, až uvidíme vaše tvořivě vyplněné a ozdobené knihy. Fotky nám posílejte na email info@mementerra.cz nebo označujte náš profil @mementerra na Facebooku či Instagramu.

Kde knihu Mé první roky pořídíte?

Ještě jednou děkujeme vám všem, kteří jste se podíleli na tvorbě této knihy. Zakoupit ji můžete na našem eshopu za 449 Kč.

 

Objednat knihu Mé první roky

 

Krásné zážitky v prvních letech vašeho miminka a knihu jimi popsanou a fotkami polepenou vám přeje