Jak si vyrobit luxusní balicí papír za pár korun

DIY levné vánoční balici papíry

Vánoce se blíží a s nimi i větší či menší dárkové šílenství. Patříte-li mezi minimalisty nebo chcete investovat spíš do obsahu než obalu, využijete naše 3 tipy na to, jak si z 1 role recyklovaného balicího papíru udělat spoustu luxusních variant. A za pár korun! Navíc díky tomu učiníte dárek daleko osobnějším, takže každý bude na míru přímo obdarovanému. A o tom to přece celé je, ne?

Vánoční balicí papír s něžnými vločkami

DIY Vánoční balicí papír s vločkami

Tato varianta zdobení působí velmi propracovaně a vzor připomíná něžnou krajku. Přitom se jedná o extrémně snadnou metodu obkreslování. My vybrali dřevěnou ozdobu na stromeček ve tvaru vločky, kterou jsme obtáhnuli bílou gelovou tužkou. Kreativitě se však meze nekladou a vy tak použijte cokoliv, co obdarovaného potěší. 

Samozřejmě si můžete vyhrát také s barvami gelovek a samotným podkladovým papírem, který nemusí být jen přírodní. Krásným doplňkem také budou plstěné vánoční dekorace či svazek vřesu, které stačí přivázat k mašličce.

Tip: Tento rychlý způsob zdobení lze navíc využít i při tvorbě narozeninového balicího papíru. Pak jen sáhněte například po motivech srdíček či květin a doplňte o vlastnoručně vyrobené přáníčko

Přírodní vánoční balicí papír s nápisy

DIY Přírodní vánoční balicí papír s textem

Jednoduché, a přitom tak působivé. Nechte, ať obdarovanému udělá radost už samotný obal. Navíc těch variant, které lze z jednoho papíru vytvořit… „Veselé Vánoce“, „Ať ti dělá jen samou radost!“, „Ať máš po celý rok stejný úsměv jako právě teď.“… možností je zkrátka bezpočet. 

Stačí jen napsat na balicí papír to, co máte na srdci a pokusit se o reprezentativní písmo. Pokud ale víte, že v této disciplíně nejste úplně nejsilnější, vyzkoušejte alespoň falešný krasopis. Na YouTube s ním najdete spoustu videí, takže stačí krátce potrénovat a věřte, že dokážete nemožné. :)

K recyklovanému balicímu papíru se nejvíce hodí bílá či černá fixa, ale jak vidíte, je možné použít například i šedou akrylovou fixu a dozdobit bronzovými prvky.

Tip: Vyjádřete, jak moc danou osobu milujete, co na ní máte nejraději nebo připište vhodný citát

Recyklovaný balicí papír s minimalistickým zdobením

Recyklovaný balicí papír s minimalistickým zdobením

Vytáhněte štětce a tempery či akrylové barvy a pusťte se do zdobení. Tečky, čárky, nepravidelné tahy štětcem nebo dokonce obtisknuté ruce, ručičky či tlapičky. Popusťte uzdu své fantazii a vytvořte malé umělecké dílo. Nejvýrazněji bude na přírodním papíru vypadat opět bílá či černá, ale taková hráškově zelená či tmavě modrá také nezaniknou. Ba naopak.

Pozor, barvy nedoporučujeme ředit vodou, jelikož papír má pak tendenci se, kvůli přílišné vlhkosti, vlnit.

Tip: Takto zdobený balicí papír vypadá krásně s minimalistickým provázkem, který nechá plně vyniknout celou vaši tvorbu a neubere ji patřičnou pozornost.

Tak jak se vám zamlouvají vlastnoručně zdobené balicí papíry? Nás osobně by tenhle podstatný detail potěšil převelice. Dárky jsou o předání radosti a vyjádření toho, jak dotyčného vlastně známe. Tak si to pojďme dokázat nejen materiálně, ale i tím, jak si na samotném aktu darování necháme záležet.