Vytvořte oslavenci originální přání k narozeninám

pranicka-uvodni

Také se řadíte mezi narozeninové nadšence, kteří si na výběru dárků dávají až abnormálně záležet? Tak si s námi pojďte vyrobit přáníčko, které oslavence stoprocentně ohromí. Už jen tím, že jste mu věnovali čas, nápad a přidali i kus své fantazie.

Slibujeme, že nemusíte být ani umělci, ani si vyhrazovat hodiny času. Stačí chuť tvořit a základní výtvarné potřeby. Tak pojďme na to.

Hravé svíčky z washi pásek

pranicko-se-svickama-1592652204
Tady je! Nejjednodušší přáníčko na světě. A přitom tak efektní, že? Na washi páskách milujeme jejich univerzálnost. Ať už z nich vyrobíte záložku do knížky nebo si jimi ozdobíte diář, nezapomeňte, že vám skvěle poslouží právě i při tvorbě přáníčka.

Formát přání zvolte čtvercový či obdélníkový a nechte jej buď otevírací, nebo čistě jednostránkové jako pohlednici. Určitě pak použijte papír tvrdší - třeba klasickou čtvrtku ze skicáku.

Následně vyndejte všechny washi pásky, které vlastníte a barevně je slaďte, přizpůsobte oblíbeným barvám oslavence, nebo střídejte motivy, jak vás zrovna napadne. 

Každou svíčku udělejte jinak vysokou a pokud se vám je nepodaří nalepit úplně rovně, nic se neděje. Vzpomeňte si na nepravidelný sklon svíček na dortu. Přáníčko tím bude působit veseleji a připomene oslavenci jakéhokoliv věku, že život je pořád především legrace.

pranicko-se-svickama-text-1592652197

Nakonec svíčkám dokreslete knoty černým linerem nebo pastelkou a oranžovo-žluté plamínky.

Mini vlaječky nejen pro děti

Tohle přání nás dostalo svou roztomilostí a zároveň nápaditostí. I přes to, že působí poměrně složitě, opak je pravdou.

vlajecky-pranicko-1592652211

Základnu přáníčka tvoří přehnutá čtvrtka A4 formátu s vystřiženým obdélníkem na přední straně.

Barva fáborků záleží jen na vás a na vkusu oslavence. My zvolili kombinaci tří barev a celkem bylo potřeba deset praporků. 

Po délce okraje barevného papíru si odměřte 2, 5 cm, papír zde přehněte a tužkou si na tento vzniklý obdélník načrtněte trojúhelníčky. Ty naše mají strany dlouhé 2 cm. 

Díky tomu, že jste si papír ohnuli, vystřihnete nyní dva spojené trojúhelníky najednou, které už jen stačí zavěsit na dvě stejně dlouhé nitě. Praporky nezapomeňte na vnitřní straně slepit tužkovým lepidlem, aby po niti neklouzaly. Vzniklé girlandy přilepte z vnitřní strany přáníčka průhlednou izolepou a napište věnování.

Luxusní přáníčko pro milovníky akvarel

Ano, uznáváme, že na tohle “umělecké dílo” už potřebujete nějaké to speciální “náčiní”, ale ani tak se nejedná o nic extrémně náročného.

akvarely-pranicko-1592652190

Potřebovat budete: akvarelové barvy, štětec a ideálně savý akvarelový papír.

Jak sami vidíte, zvolili jsme méně tradiční rozměr. Okraje jsme přelepili washi páskami, které se na závěr sundají a tím vytvoří krásně bílý okraj.

Před použitím akvarel si papír přetřete čistou vodou. Nejprve zkuste vedle na papíře, jak vám jednotlivé odstíny ladí. Správná kombinace je základ. Pokud ale kombinovat nechcete, použijte klidně jen jednu barvu. Tu pak udělejte v okrajích sytější a uprostřed ji naopak nařeďte.

My se rozhodli pro červené, oranžové a žluté třpytivé akvarely a hlásíme, že výsledek je super slavností.

Jakmile máte celou plochu nabarvenou, nechte ji pořádně zaschnout. Po kompletním zaschnutí OPATRNĚ! stáhněte washi pásky a pusťte se do psaní textu. Nám se k ladné technice akvarelu hodilo psací písmo. Vy si ale opět font libovolně přizpůsobte. 

Doufáme, že jsme vás nadchli a brzy se budou sociální sítě hemžit fotkami vlastnoručně vyrobených přáníček :) 

Nejen, že uděláte radost milované osobě, ale potěšíte i sebe. Ruční práce prospívají psychickému zdraví, zklidňují mysl a rozvíjí kreativitu. 

Tak přejeme pevnou ruku a oslavenci VŠECHNO NEJLEPŠÍ!