10 romantických výzev nejen na Valentýna

u-vodni-fotka-blogu-2

Plánujete oslavit sv. Valentýna, výročí, zásnuby nebo si jen chcete udělat romantický den ve dvou? Láska je o radosti, energii, snaze i vzájemné úctě. Dokažte si své city více i méně tradičními způsoby a zažijte při tom spoustu legrace. Nezapomeňte fotit a jakkoliv zaznamenávat. Tyto výzvy si totiž budete chtít pamatovat navždy.

Romantické výzvy 

Překvapte svou drahou polovičku snídaní

Tato výzva určitě patří mezi „ležérnější“ úkoly, ale pojďme si to malinko ztížit. Snídaně do postele, ještě za tmy, při světle světýlek či svíček a převládající barva na talíři? No přece červená. Nabízejí se tedy vafle s malinami, jahodové muffiny, palačinky s rybízovou marmeládou nebo si vezměte na pomoc červené potravinářské barvivo. Pro ozdobu pak stačí nalepit pár zamilovaných samolepek na párátko a valentýnský dezert je na světě.

Složte si vzájemně básničku

Láká vás vyjádřit své city originálně? Způsobů je jistě nespočet, ale co si takhle vzájemnou lásku sdělit jako v dobách dávných - poezií. Složte si vzájemně báseň, do které vložíte všechny své myšlenky a emoce. A nezapomeňte, že i jeden verš tvoří básničku :)

Zahrajte si oblíbenou filmovou romantickou scénu

Máte společnou oblíbenou scénu z filmu či seriálu? Je čas ji prožít na vlastní kůži. Zkuste sehnat podobné propriety nebo si rovnou vyrobte kulisy. Pokud si navíc vlastní scénku natočíte, zůstane vám vskutku originální připomínka tohoto dne. A člověk nikdy neví, třeba vám časem vznikne celá videotéka :)

Zatančete si na veřejnosti

Je čas opustit hnízdečko lásky a vydat se do ulic nebo do přírody a pěkně to tam roztančit. Vezměte si na pomoc sluchátka s oblíbenou písní nebo si ji k tanci zazpívejte sami. Uvidíte, že tahle činnost ve vás zanechá tolik radosti, která vám vystačí ještě na pár dalších dní.

Složte Origami srdce

Patříte mezi kreativní páry nebo chcete jen vyzkoušet něco nového? Origami vás zabaví i v deštivých dnech, kdy třeba úplně nevíte, co s volným časem. Nejen, že si procvičíte ruce a mozkové závity, ale také trpělivost. 

Jelikož nám k romantice nejvíc pasuje právě motiv srdce, přikládáme rychlý video návod, jak si Origami srdce složit. Vyzkoušet ale můžete i jiné tvary, nebo si papír o rozměrech 15x15 zmenšete na 10x10. Výtvory si pak zavěste třeba na větvičku ve váze nebo je použijte na zamilované přáníčko.

Rozmístěte po bytě láskyplné vzkazy

Jde vaše drahá polovička do práce, čeká ji náročný den nebo jí chcete jen udělat radost? Připravte si lepicí papírky různých barev a napište na ně vzkazy, které partnera či partnerku zaručeně potěší. Inspirovat se můžete i těmito 30 nadčasovými citáty o lásce nebo zkrátka sepište to, co cítíte a třeba jen nedokážete vyslovit.

image-from-ios-6-1613055029

Vyrobte zamilovaná přáníčka

Víme, že se dají koupit téměř na každém rohu, ale není ručně vyrobené přání daleko osobnější? Navíc si jej nemusíte darovat pouze v páru, ale můžete jím potěšit i rodiče či prarodiče. My pro inspiraci použili Origami srdíčka, která stačí přilepit tužkovým lepidlem nebo lepicími tečkami a následně i snadno odlepit a nechat na památku.

image-from-ios-5-1613055033

Udělejte si procházku a nakrmte sebe i zvířátka

Když už budete tančit, spojte to rovnou i s příjemným občerstvením, ať už v restauraci či „to go“. Udělejte si příjemnou procházku parkem nebo lesem a nezapomeňte ani na zvířátka. Vždy si, ale zjistěte, co mohou daná zvířata jíst. Nejsnadnější je to asi u ptáků, kteří nepohrdnou zrním ani semínky. Inspirovat (třeba na sociálních sítích) pak můžete i své přátele. Radost z dobrého skutku je totiž nakažlivá :)

img_0769_jpg-1613055045

Sestavte si vlastní romantický playlist

Hudba dokresluje atmosféru, tak se obklopte romantickými tóny svých oblíbených „slaďáků“ a vytvořte si z nich playlist pro speciální okamžiky ve dvou. My už sice jeden zamilovaný playlist vytvořili, ale ten váš bude určitě osobnější. Taková první společně protančená píseň nebo song, při kterém jste se poznali, mají úplně jinou váhu.

Vytvořte láhev plnou společných snů

Mít sny je důležité. A pokud se navíc ty vaše potkávají s těmi partnerovými, máte nakročeno k úžasné budoucnosti. Tak si je všechny sepište na malé papírky, složte a vhoďte do láhve, kterou budete mít neustále na očích. V průběhu roku si je pravidelně jeden po druhém vytahujte a společně plňte.

Nadchly vás párové výzvy a chcete zažít i jiné? Naše fotokniha pro zamilované doslova praská ve švech společnými úkoly, otázkami k zamyšlení i inspirací nejen na romantické zážitky. Krásný dárek (nejen) k Valentýnu, co myslíte?