Diář Můj rok: pomocník pro plánování i plnění snů

diar-muj-rok-uvodni

Patříte mezi fanoušky krásně zdobených diářů nebo si jen potřebujete přehledně vést všechny úkoly a neopomenout ani jeden významný den? Pak se podívejte na to, jak vám v plánování může pomoci právě Diář Můj rok. Kromě snových ilustrací toho totiž nabízí daleko více.

Proč si vést diář?

Zdá se, že dnes už je vedení papírového diáře zbytečným přežitkem překonaným mobilními aplikacemi. My však zastáváme názor, že se jedná jen o rozšíření nabídky možností, jak si (nejen) povinnosti udržet v paměti. Tato potřeba tu totiž bude vždy, stejně jako ti, kteří dávají přednost nostalgičtější papírové verzi.

Kromě nostalgie je ale přínos ve vedení papírového diáře daleko větší ...

Organizace nad zlato

Žijete-li aktivnějším životem, studujete nebo pracujete, je jasné, že nastavený řád by měl být vaším blízkým přítelem. Narozeniny, schůzky, prezentace i návštěvy lékaře vyžadují vaši přítomnost. Je tedy vhodné na ně nezapomenout. Pokud si vše zapíšete, ušetříte si nemálo těžkých chvil při omlouvání se z absence a především, minimalizujete roztěkanost, kterou neorganizovanost přináší.

image-from-ios-1-1610972850

Kreativní tvoření jako relax

Mezi pozitiva se řadí i samotné vyplňování diáře. Ať už si vedete diář datovaný či nedatovaný, zapisování a případné zdobení vyžaduje čas, během kterého se soustředíte pouze na tuto činnost. Umění vypnout a tvořit je skvělým pomocníkem v boji se stresem a pro trénink koncentrace.

Album vzpomínek

Ukládáte si staré diáře? Pokud ne, zkuste to. Procházet si je po několika letech je moc milou připomínkou dávných setkání, oslav i vzpomínek na okamžiky, které dávnou upadly v zapomnění.

Jak na nedatovaný diář?

Diář Můj rok se řadí mezi nedatované diáře, které záměrně potřebují trochu vaší péče. Navíc je můžete využít kterýkoliv rok. 

Snažili jsme se jej připravit tak, aby bylo jeho vyplňování co nejsnazší. Proto v diáři najdete předepsané měsíce a dny v týdnu. Na vás je pouze doplnění konkrétních dat.

Jak začít vyplňovat

Pokud nepatříte mezi kreativní typ lidí nebo jen zrovna nemáte chuť na zdobení, vezměte libovolný mikrofix či propisku a doplňte příslušná data pro daný rok podle kalendáře

Nevystačily vám stránky u některých měsíců? Stává se tak v případě, že se konkrétní měsíc protáhne na 6 týdnů. Přebývající“ dny proto zapište na první stránku měsíce následujícího a dále už pokračujte tak, jak jste zvyklí.

image-from-ios-1610972854

K plnohodnotnému používání diáře vám stačí už jen zaznamenat svátky, narozeniny a výročí podle diáře loňského. A máte hotovo.

Kresby, záložky a další tipy na zdobení diáře

Potřebujete k životu trochu barviček? Vyšperkujte si diář k obrazu svému a popusťte uzdu fantazii. Už i výše uvedené záznamy můžete pojmout kreativně. Pokud se s tužkou či linerem teprve učíte, mrkněte na to, jak vypsat ruku, vezměte si inspiraci na nápaditá podtržítka i netradiční šipky

Vlastní záložka do diáře

V našem diáři sice najdete ilustrovanou záložku i látkovou lacetku, ale co si takhle vyrobit vlastní? Z washi pásek, klasických lepíků nebo si záložku složte z Origami papírů. Důležité dny si přece zaslouží náležitě vyniknout.

image-from-ios-3-1610972840

Kreslete si a nalepujte

Vyžaduje některá z událostí obrázek? Diář je vyroben z velmi kvalitního papíru, takže se nebojte, že by se vám barvy propily. Kreslete, malujte fixami a nenechte se ničím odradit. Ani prvními pokusy, které se až tak nevyvedou. Je to o tom se zlepšovat a dělat si radost. A že se vám do kreslení nechce? Tak použijte samolepky. My je také milujeme :) 

image-from-ios-2-1610972845

Vedení diáře přispívá především efektivnější organizaci času, plnění si snů, ale může být také zábavou a příjemným rituálem. Proto si nezapomeňte vyzkoušet i vyplňování měsíčních shrnutí, která vás příjemně překvapí. Jsou stručná a i přes to zvládnou dovést k „lepšímu já“ i k naplánování úspěšného roku.

Takže tužky do ruky a ať ten rok stojí za to!