Nápady na ty nejoriginálnější dárky k Vánocům

img_6930

Udělejte si letošní Vánoce opravdu nezapomenutelné. Zaměřte se na zážitky a věnujte svým milovaným něco, na co jen tak nezapomenou. Originální dárky pro muže, přítelkyni, maminku i pro nejlepší kamarádku.

Dárek pro maminku a babičku

Vybrat dárek pro maminku nebo babičku bývá občas oříšek. Jedná se přeci o ženy vašeho života, tak se nestyďte při výběru dárků inspirovat láskou a vděčností.

Darujte svůj čas

Vytvořte poukaz, který obdarované poví, že se nejen podívá na místo, kam už si dávno přála, ale že se tam navíc vydá s vámi. K poukazu přiložte podrobný program výletu - např. víkend v lázních, holčičí odpoledne s kávou a v kosmetickém salonu nebo návštěva divadla. Věřte, že společně strávený čas je pro maminky i babičky největší odměnou.

Proměna jako v Popelce 

Snad každá žena se dojímá u filmových scén s proměnou hlavní hrdinky v princeznu. Tak se domluvte s kadeřnicí či kosmetičkou v okolí na speciálním zkrášlujícím balíčku s péčí o vlasy, líčením, masáží nebo pedikúrou. 

Rozmazlování ocení ženy v každém věku a jedná se o dárek, který pomůže často vytíženým maminkám a babičkám konečně zpomalit.

Vytvořte rodinnou knihu 

Připomeňte mamince i babičce, jak krásný díky nim máte život. Vyvolejte fotky z dětství až po dnešek, nalepte je do kvalitního bloku a připište vzkazy, citáty i rodinné hlášky. Stránky vyšperkujte obrázky, samolepkami a zkrátka vším, co vás napadne.

Kniha nebo CD s tajnou zprávou

Je vaše maminka s babičkou vášnivou čtenářkou nebo fanynkou hudby? Kupte jim knihu či CD od oblíbených autorů a dovnitř vložte "poukázku na volný čas" případně na "pravidelný úklid u babičky". Mezi tím si s ostatními členy rodiny rozdělte domácí práce, které doposud obstarávala pouze maminka a u babičky si zase nastavte, jak se budete s úklidem střídat. 

No uznejte, že takhle si vaše ženy dárek vychutnají v daleko větší pohodě :)

Tipy na dárky pro ženy z naší dílny: 

Moje kuchařkaKronika našich Vánoc

Dárek pro tatínka i dědečka

Jestli je výběr dárků pro maminku oříškem, dárek pro muže už se dá přirovnat k jaderné fyzice. Pokud však znáte svého tatínka nebo dědu opravdu dobře, zvládnete to hravě. 

Dárek pro fanoušky Rychlých šípů

Dopřejte mužské části rodiny společný dárek a kupte jim únikovou hru Tajemství hlavolamu. Při této aktivitě zapojí mozek i svaly. Vždyť víte, že v každém muži je stále kus malého dítěte, tak jim dopřejte trochu té nostalgie. 

Do divoké přírody s průvodcem

Vydejte se jako rodina do přírody, nebo dejte poukaz pouze obdarovanému, ať si výlet vychutná individuálně. Spousta přírodních míst nabízí netradiční trasy s průvodcem, který vám daný kout země představí z úplně jiného úhlu. Historie, zajímavosti i trasy volitelné dle náročnosti. Mrkněte například na průvodce šumavskou divočinou.

image-from-ios-1604665814

Věnujte návrat do dětství

Téměř každý má nějaký koníček, takže zapátrejte v mysli, co baví hlavu vaší rodiny. Stavění modelů, sport, rybaření nebo vaření? Poohlédněte se, jestli v okolí není nějaký klub či kurz se stejným zaměřením a rovnou tam obdarovaného zaregistrujte. Pravidelná setkávání se se stejnými nadšenci dokáže zvednout náladu komukoliv, stejně jako vzpomínky na chození "do kroužků" v dětství.

Tipy na dárky pro muže z naší dílny:

Cestovatelský deník, Cestovatelská stírací mapa, Moje kuchařka

img_6934-1604664699

Dárek pro kamarádku

Dárky pro přátele se vybírají už o poznání snadněji. Přeci jen jsou to často naši vrstevníci s podobnými zájmy a parťáci do jakékoliv nepohody.

Tajná kniha přátelství

Ty nejlepší dárky jsou založené na emocích a originalitě. Takže taková kniha Best Friends Forever jen pro vás dvě, ve které plníte úkoly, výzvy a vše zaznamenáváte, je zárukou zábavy po celý rok. Navíc vám také zůstane úžasná vzpomínka.

img_6495-1604664701

Vyrazte spolu do neznáma

Kupte kamarádce či kamarádovi jízdenku. Vyberte město poblíž nebo klidně na opačné straně republiky a nezapomeňte na jízdenku i pro sebe. Vypravte se ideálně vlakem, jelikož cestování tímto způsobem má neskutečné kouzlo. V cílové stanici vymyslete program a na závěr si dopřejte nějakou místní specialitu. Společné poznávání světa je jednou z nejúžasnějších aktivit, na které budete moc rádi vzpomínat.

Kreativní dárky

Ať už sháníte dárek pro kamarádku nebo kamaráda, rozhodně je překvapíte, pokud jim věnujete dárkový Origami set. Tyto skládanky totiž skvěle fungují jako odreagování po celém dni ve škole, v práci nebo u počítače, rozvíjí kreativitu a v neposlední řadě bývají i nápaditou dekorací.

img_6933-1604664692

Tipy na dárky pro kamarádku z naší dílny: 

Svatebník, Mé první roky

Dárek pro přítelkyni či přítele

A tady už se bude plánovat jedna báseň. Využijte záliby, společné vzpomínky nebo plány do budoucna. Investujte do společného času a zážitků. Vrátí se vám to tisíckrát, uvidíte.

Playlist oblíbených písní

Vytvořte playlist vašich nejoblíbenějších písniček, které se vztahují k určitým vzpomínkám. Nebo namluvte vlastní audioknihu. Dílo pak stačí “vypálit” na CD nebo stáhnout na flashku a darovat s romantickým vzkazem na luxusním dopisním papíru. Pokud navíc na dopis dopíšete i nějaký ten příběh, proč jste vybrali právě tyto písničky nebo knihu, máte dárek roku v kapse.

img_9940-1604664697

Diář plný zážitků

Diář je vždycky krásným a zároveň funkčním dárkem. O to víc, když je ilustrovaný a obsahuje ještě něco navíc. A to “něco” může být vaše práce. Zarezervujte návštěvu restaurace, naplánujte výlet do přírody nebo pobyt v horské chatě. A všechny plány pak nezapomeňte do diáře k příslušnému datu dopsat. Třešničkou na dortu bude sem tam vložený vzkaz. Například u termínu výročí, narozenin nebo u jakéhokoliv jiného milníku.

Noc v knihkupectví

Je váš partner či partnerka nevyléčitelným knihomolem? Pak se samozřejmě nabízí jako dárek kniha. Co k ní ale přidat ještě možnost výběru v nikým a ničím nerušeném knihkupectví … při svíčkách se sklenkou vína či šálkem čaje? Tento zážitek totiž nabízí pražské a brněnské knihkupectví Book Therapy zaměřující se na kurátorsky vybrané knihy z celého světa.

Společné rande v kuchyni

Baví vás gastronomie a rádi si pochutnáte na nějaké té specialitě? Co takhle pořídit společný kurz sushi, přípravy steaků nebo čehokoliv, co oba milujete? Při kurzech se vždy skvěle pobavíte, zkusíte si něco vytvořit a na závěr si svůj výtvor i sníte. A pokud se vám nechce nikam jezdit nebo vám kurzy připadají drahé, nakupte suroviny, připravte pracovní plochu a pusťte se do kurzu podle YouTube.

Tipy na dárky pro partnera či partnerku z naší dílny: 

Our Love Challeneges, Cestovatelský deník, Diář “Můj rok”, Kronika našich Vánoc

Ať už plánujete svým milovaným pořídit cokoliv, myslete hlavně na to, že dárek je pro obdarovaného, nikoliv pro vás. Zapomeňte tedy na své představy o ideálním dárku a zaměřte se na osobnost toho druhého. Z dárku se totiž pozná, jak pečlivě ostatním nasloucháte.